söndag 12 oktober 2008

Allas våra opinionsundersökningar

Det är något som används frekvent för att se vad opionionen vill, i USA så har man en presidentkandidatsundersökning 2 ggr i veckan, för att se hur procenten rör sig varje dag. Frågan är hur väljarna tänker, då de uppenbarligen byter kandidat stup i kvarten. Det kanske är någon annanstans felet ligger. Skulle det kunna vara så att undersökningar inte fungerar så bra i alla lägen?

Jag läser precis DNs, eller DN/synovates undersökning bland det svenska folket. Det är tydligen många som har förtroende för den svenska statsministern (eller regeringen rättare sagt), eller? Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka den statistiken, tydligen så har 47% stort förtroende för regeringens hantering av finanskrisen, 35% har litet förtroende. Är det här ett bra resultat?

Först och främst så vet de flesta inte alls hur finanskrisen har skett, eller hur man ska lösa den, hur kan man då svara på frågor om regeringens hantering av denna?

Svenska folket tycker tydligen också att man ska samarbeta över blockgränserna, detta är något som är särskilt viktigt. Men vad innebär det i praktiken?

Näe, sämre undersökning får du leta efter.

Inga kommentarer: